A Föld pályájának eltolódása, ahogy a Nap fokozatosan több energiát bocsát ki.

  Összefoglaló


A Nap energiatermelése 4,6 milliárd évvel ezelőtti kezdete óta folyamatosan növekszik. Ez a növekedés a következő 500 millió évben kritikussá válik a földi élet szempontjából. Bár tudományos konszenzus van az energia növekedéséről, még mindig nincsenek konkrét tervek arra vonatkozóan, hogyan lehetne megvédeni a földi életet ettől a növekedéstől.

A megoldás erre a problémára az, hogy a Föld pályáját a Nap növekvő energiakibocsátásához igazítjuk úgy, hogy a Naptól kapott energia mennyisége változatlan maradjon.

Ez a munka azt mutatja, hogy az emberiség tudományos ismeretei és az emberiség technikai lehetőségei, amelyek ma már az első kezdetben léteznek, elegendőek e probléma megoldásához.

A pályára állított elmozdulási rendszer előállítása, az energiaellátás és a tartótömeg biztosítása olyan korlátokat eredményez, amelyek egyértelműen kijelölik a megvalósításhoz vezető utat.

Ebből a korlátok által vezérelt megoldási megközelítésből kialakul a megvalósításhoz szükséges alapvető emberi kompetenciák listája.

  Előszó


Mit tehet az emberiség, mit mer tenni az emberiség? Aligha lehet szembetűnőbb különbség, mint e két kérdés között. Hogy mire képes az emberiség, azt a Drake-egyenletben használt számok mutatják, amelyek "egy technikai civilizáció élettartamát években kifejezve" jelölik. Mindössze 304-100 millió évet feltételeznek.

Jelenleg uralkodó pesszimizmus uralkodik, amely az emberiséget pestisnek tekinti, és úgy véli, hogy 304 évnél sokkal kevesebbet fog túlélni. Ennek a pesszimizmusnak, ennek az önutálatnak, ennek az önostorozásnak a megnyilvánulásai a "A természetnek nincs szüksége emberekre" és "Az egészséges bolygókon nincsenek emberek" között mozognak. Ijesztő párhuzamokat találunk a középkori flagellantizmussal, amely a pestis gyógymódjaként hirdette a flagellációt.

Melyik téma lenne alkalmasabb annak bizonyítására, hogy "a természetnek szüksége van az emberre" és hogy "az egészséges bolygóknak szükségük van az emberre"? Egy olyan téma, ahol egy magasan fejlett emberi civilizáció nélkül csak egy ellenséges, forró, élettelen Föld kering a Nap körül, miközben egy civilizáció tartja fenn az életet a Földön?

Ennél nincs is jobb téma, hogy az emberiség technikai és tudományos képességei miatt nemcsak hogy képes, hanem kénytelen is magára támaszkodni, hogy sokkal többet tegyen, és hogy egy magasan fejlett emberi civilizáció nagyon hasznos a földi élet számára.

  Összefoglaló


Már a téma beadása előtti kezdeti kutatásom során is azt tapasztaltam, hogy a témával kapcsolatos tanulmányok nagy hiányoznak. Egy 1019 kg súlyú objektumról, amely 6000 évenként halad el a Föld közelében, a Holdat esetleg elveszítve, és arról semmit, hogy hogyan lehetne ezt az objektumot motiválni arra, hogy ezen a pályán repüljön.

Az emberiség rendkívüli tudományos eredményei mellett miért nincs semmi igazán hasznos ebben a témában?

Gondolom, ezek mentális akadályai annak a gondolatnak, hogy civilizációnk hatmilliárd év múlva is itt lehet.

Az összes használt képletet dokumentáltam, nincs olyan, amit ne lehetne megoldani az órán használt számológépek egyikével. Összehasonlításképpen, milyen szuperszámítógépekkel készítettek előrejelzéseket a Napra vonatkozóan a következő egymilliárd évre vonatkozóan? Hány fizikus járult hozzá ahhoz, hogy ilyen bonyolult szimulációkat lehessen végezni? Ekkora erőfeszítés az előrejelzésre, és ezzel szemben olyan kevés a "Hogyan éljük túl a jóslatok állapotát?" kérdésre.

Régebben lenyűgözött, ahogy a régészek és paleontológusok a leletekből egész történelmeket rekonstruáltak. Most pedig leültem néhány táblázat elé, és az emberiség jövője bontakozott ki előttem: lépésről lépésre, logikus és meggyőző döntésekkel.

Hold ipari zóna, egyenlítői lineáris hajtóműves indító- és leszállórendszer űrhajók számára a Hold körül, a Jupiter körüli pályán keringő hordozótömegek gyűjtése. 2018 márciusában, amikor anyagot kerestem erről a lehetőségről, a YouTube hirtelen felhozott egy ajánlott videót: "Levegővel lélegző ionhajtóművek.

Ez megismétlődött 2019 februárjában, amikor az ütközéselkerülésről szóló fejezetet írtam, a "Scientists Figure Out Why Uranus Spins on One Side" című javasolt videó új anyagot hozott. Egy olyan rendszer, amely aktívan támogatja a tudáskeresést.

Az összes tudományos és technikai cikk alapján, amellyel e cikk írása közben találkoztam, biztos vagyok benne, hogy az emberiségnek megvan a tudományos-technikai potenciálja a megvalósításhoz, csak le kell győznie a mentális akadályokat, hogy emberiségként együtt cselekedjen, és hosszú távú célokat tűzzön ki.

Remélem, hogy személyesen is részt tudok venni a nagy kiállításon, amikor a vasúti hajó első prototípusát összeszerelik a Föld körüli pályán.

   Download PDF (3 MB) 


          A Föld pályájának eltolódása, ahogy a Nap fokozatosan több energiát bocsát ki.: A Nap energiatermelése 4,6 milliárd évvel ezelőtti kezdete óta folyamatosan növekszik. Ez a növekedés már félmilliárd év múlva kritikussá válik az élet https://sun.pege.org/hungarian.htm